Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-03@19:08:23 GMT

درباره انگل آسکاريس چه ميدانيم؟

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۱۱۶۵۶۱

درباره انگل آسکاريس چه ميدانيم؟

خبرگزاري آريا -

درباره انگل آسکاريس چه ميدانيم؟
آسکاريس مشهورترين کرم حلقوي است که بعد از کرمک بالاترين نسبت آلودگي را در سطح جهان دارا مي باشد . کرمي است بزرگ و گرد شبيه کرم خاکي ، به رنگ زرد که در درون روده کوچک بسر مي برد و اندزه آن بين 35 . 15 سانتيمتر است.
کرم‌هاي‌ گرد در لوله‌ گوارش‌ رشد مي‌کنند اين‌ انگل‌ها مسري‌ بوده‌ و در همه‌ سنين‌ ديده‌ مي‌شوند، ولي‌ در کودکان‌ شايعترند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


عوارض آسکاريس
وجود تعداد زياد کرم آسکاريس ،‌ مهاجرت و يا تجمع آنها در روده‌ها گاهي سبب ايجاد عوارض شديد مي‌شود. اين عوارض عبارتند از انسداد روده‌ها ، ابتلاي کيسه صفرا ، آپانديست و سوراخ شدن روده‌ها. علايم انسداد روده ها شامل درد ناگهاني و پيچش شکم همراه با استفراغ و مشاهده انسداد در عکس‌برداري است.
سير تکاملي
اگر تخمهاي بوسيله ميزبان ضمن غذا يا آب خورده شود، به طرف معده حرکت مي‌کند و در آنجا لاروها از تخم بيرون مي‌آيند و به داخل سياهرگها يا عروق ديواره روده نفوذ مي‌نمايند.سپس به طرف کبد و قلب و ريه به گردش در مي‌آيند ظرف چند روز لاروها به داخل راهها يا گذرگاههاي هوايي آمده از ناي ، مري و معده مجددا به طرف روده حرکت مي‌کنند.
در روده به صورت کرم رسيده و بالغ در مي‌آيند. براي تکميل و اتمام دوره زندگي کرم روده ميزبان واسطه لازم نيست.
علائم را به دو مرحله تقسيم کرد:
1 – مسير حمله و مهاجرت لارو
عبور لاروها از کبد بر اين عضو تأثير مي گذارد و گاهي باعث بزرگي و دردناکي آن مي شود ،‌جايگزني آنها در ريه ، ناراحتي هاي تنفسي ايجاد مي کند علائم آن عبارتند از سرفه هاي خشک ،‌تنگي نفس و ‌تب. اين مسير بيشتر از دو هفته طول نمي کشد.
در طي مهاجرت ريوي ،‌لارو ممکن است با توليد حساسيت ميزبان سبب بروز تظاهرات آلرژيک مانند ‌حملات آسمي گردد.
2 – مرحله استقرار کرم بالغ در روده
علائم معمولي اين مرحله درد ناحيه شکم ، بي اشتهايي و سوء‌هاضمه مي باشدعلائم ديگر شامل بيخوابي ، تشويش و ساييدن دندانها هنگام خواب است.شايعترين شکايت بيماران مبتلا به آسکاريس ، درد مبهم شکمي است.
نکاتي درباره انگل آسکاريس
1- تشخيص دقيق بر ديدن تخم در مدفوع يا دفع کرم بالغ استوار است.
2- آسکاريس در مناطق معتدل و گرم شايعتراست.
3- در مناطقي که بهداشت ناکافي است شيوع فراواني دارد.
4- بيشترين در سن 5 تا 9 سال يعني کودکان سنين دبستان و قبل از دبستان ديده مي شود.
5- شيوع آلودگي در دختر و پسر تقريباً يکسان است.
6- طبقات فقيرتر شهري و روستا بدليل بهداشت نامناسب ‌بيشتر مبتلا مي شوند.
7- در صورتي که يک فرد خانواده مبتلا شود بقيه هم مبتلا مي شوند.
8- در مناطقي که از کود انساني در مزارع سبزيجات استفاده مي شود ، آلودگي در تمام سنين از مصرف سبزيجات آلوده ايجاد ميشود.
9- تخمها به نور مستقيم خورشيد و گرما حساسند
پيشگيري و کنترل انگل آسکاريس :
موثرترين راه کنترل انگل آسکاريس تأمين بهداشت عمومي ،تامين آب بهداشتي و سالم ، دفع مناسب فاضلاب و رعايت اصول زير مي باشد.
1 – دفع بهداشتي مدفوع و جلوگيري از آلودگي خاک ، بخصوص در اطراف محل بازي و ورزش کودکان
2 – محفوظ نگه داشتن غذاها از آلوده شدن با فضولاتي که امکان دارد به تخم انگل آلوده باشند .
3 – کوتاه کرد ن مرتب ناخن ها بخصوص در کودکان،و جلوگيري از وارد کردن دست به دهان در کوردکان
4 – از آنجا که انسان ميزبان نهايي آسکاريس مي باشد تشخيص و درمان افراد آلوده نه تنها موجب بهبود آنان مي شود ، بلکه اقدام موثري در جهت قطع زنجيره انتقال بيماري است.
اصول کلي درمان
6- نواحي مقعد و تناسلي را حداقل روزي دوبار با صابون و‌ آب گرم بشوييد.
7- در صورت امکان همه لباسهاي راحتي ، لباسهاي خواب ،‌زير پوشها و حوله هاي آلوده را که توسط فرد مبتلا استفاده شده بجوشانيد.
منبع:pezeshkan.org


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۱۶۵۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ راه حل خانگی درمان مسمومیت

مواجهه با مسمومیت غذایی که ممکن است ناشی از خوردن یک غذای ناسالم در بیرون از خانه باشد، می‌تواند تجربه‌ای را برای شما رقم بزند که با علائمی مانند تهوع، استفراغ، اسهال و درد شکم همراه است.

به گزارش مشرق، در حالی که تماس با اورژانس یا فوریت‌های پزشکی در موارد مسمومیت شدید بسیار مهم است، چندین درمان خانگی می‌تواند ناراحتی را کاهش داده و به بهبودی مسمومیت کمک کند. در این مطلب به ۵ درمان طبیعی اشاره می‌کنیم که می تواند به مبارزه با مسمومیت غذایی کمک کند.

هیدراته بمانید: کم آبی یکی از عوارض شایع مسمومیت غذایی است که به دلیل از دست دادن مایعات ناشی از استفراغ و اسهال اتفاق می‌افتد. جایگزین کردن مایعات از دست رفته برای جلوگیری از کم آبی و کمک به بهبودی ضروری است. برای هیدراته ماندن آب فراوان، دمنوش‌های گیاهی، نوشیدنی‌های حاوی الکترولیت مانند آب نارگیل و آبگوشت‌های بدون رب بنوشید. از نوشیدنی‌های کافئین دار خودداری کنید، زیرا می‌توانند کم آبی بدن را تشدید کنند.

زنجبیل: این گیاه از دیرباز به عنوان یک درمان طبیعی برای مشکلات گوارشی از جمله تهوع و استفراغ استفاده می‌شده است. خواص ضد التهابی و ضد میکروبی آن می‌تواند به تسکین سیستم گوارشی و کاهش علائم مسمومیت غذایی کمک کند. چای زنجبیل را با قرار دادن تکه‌های زنجبیل تازه در آب داغ ظرف چند دقیقه آماده کنید. برای تسکین حالت تهوع ناشی از مسمومیت و بهبود هضم، در طول روز چای زنجبیل بنوشید.

زغال فعال: زغال فعال یک عامل سم زدایی قوی است که می‌تواند به جذب سموم و باکتری‌های مسئول مسمومیت غذایی کمک کند (زغال فعال که با عنوان کربن فعال نیز شناخته شده، دارویی است که برای درمان مسمومیت‌های ایجادشده از طریق دهان و دستگاه گوارش، استفاده می‌شود). مکل‌های زغال فعال را طبق دستورالعمل روی بسته بندی مصرف کنید یا پودر زغال فعال را با آب مخلوط کرده و بنوشید تا علائم مسمومیت غذایی را کاهش دهید.

سرکه سیب: این نوع سرکه به دلیل خواص ضد میکروبی و توانایی آن در ارتقای سلامت دستگاه گوارش مشهور است. می‌تواند به کشتن باکتری های مضر در دستگاه گوارش و بازگرداندن تعادل فلور روده کمک کند. یک تا دو قاشق غذاخوری سرکه سیب خام و فیلتر نشده را در یک لیوان آب گرم مخلوط کنید و قبل از غذا بنوشید تا به هضم غذا کمک کرده و علائم مسمومیت غذایی را کاهش دهید.

پروبیوتیک‌ها: پروبیوتیک‌ها باکتری‌های مفیدی هستند که سلامت روده را تقویت کرده و از سیستم ایمنی بدن حمایت می‌کنند. مصرف غذاهای غنی از پروبیوتیک مانند ماست، کفیر، کیمچی، کلم ترش و کومبوچا می تواند باعث بازگرداندن تعادل فلور روده که در اثر مسمومیت غذایی به هم می‌خورد، شود. این غذاها حاوی کشت‌های زنده باکتری‌های مفید هستند که به بازسازی میکروبیوم روده و بهبود عفونت‌های دستگاه گوارش کمک می‌کنند.

منبع:همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • افزایش ارسال لینک‌های آلوده
  • علائم سندروم روده تحریک پذیر (فیلم)
  • واکسیناسیون دام‌ها علیه بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک
  • این ویتامین‌هادر کاهش یبوست موثر هستند
  • کورت انگل: فکر می‌کردم راک برگشته تا کمربند را از رومن رینز بگیرد/ اخبار WWE
  • دستگیری 10 خرده فروش مواد مخدر در شهرستان فردوس
  • این علائم هشداردهنده ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر است
  • پاک‌ترین و آلوده‌ترین کشورهای جهان
  • کشف مهم محققان برای تشخیص سرطان | ویدئو
  • ۵ راه حل خانگی درمان مسمومیت