Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-03@17:14:30 GMT

انواع بیماری های انگلی در کودکان

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۲۳۴۸۷

انواع بیماری های انگلی در کودکان

  انگل‌های روده‌ای که ممکن است کودکان را آلوده کنند دو گونه دارند: تک یاخته (پروتوزوئید) و کرم. پروتوزوئید انگل تک سلولی است که قادر است در داخل بدن انسان تکثیر شود. کرم موجودی چند سلولی است و رایج‌ترین شکل آن کرمک و کرم‌های نواری هستند. کرم نمی‌تواند درون بدن انسان تکثیر شود. کودکان معمولا هنگام تماس با زمین‌های آلوده، آب، مدفوع یا غذای آلوده، به انگل‌های روده مبتلا می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مطلب به موضوع انگل در کودکان پرداخته شده و یک مرور کلی از علل، نشانه‌ها و درمان‌های پروتوزوئید (مانند ژیاردیازیس) یا کرم‌ها (مانند کرمک یا کرم‌های نواری) که می‌توانند به بدن کودک شما وارد شوند، خواهیم داشت. به نقل از مجله ستاره بخوانید.

نکات کلیدی در مورد انگل در کودکان

انگل روده‌ای در روده یا سایر قسمت‌های بدن زندگی و اغلب تولید مثل می‌کند.
عدم رعایت بهداشت و آب ناسالم خطر ابتلا به انگل‌های روده‌ای را افزایش می‌دهد.
برای کودکان مبتلا به بیماری، علائم ممکن است شامل اسهال، خستگی و حالت تهوع باشد.
درمان ممکن است شامل دارو‌های خوراکی باشد.
بهترین پیشگیری در برابر ابتلا به انگل‌ها رعایت بهداشت است.

انگل چیست؟

انگل یک ارگانیسم یا حیوان کوچک است که درون یا بیرون ارگان زنده دیگری که از آن تغذیه می‌کند، زندگی می‌کند. انگل نمی‌تواند به تنهایی زندگی کند. انگل‌ها شامل کک‌ها، شپش و کرم‌ها می‌شوند. بیماری‌های انگلی شامل عفونت‌های تک یاخته (ارگانیسم‌های تک سلولی مانند مالاریا)، کلمنت (کرم) و بندپایان (مانند گال) هستند.

انگل روده‌ ای چیست؟

انگل روده‌ ای درون روده زندگی می‌کند. انگل‌های روده‌ای معمولا تک یاخته (مانند ژیاردیازیس) و یا کرم‌ها (مانند کرمک یا کرم‌های نواری) هستند که به بدن کودک خود وارد شده و از روده به عنوان سرپناه استفاده می‌کنند. انگل‌ها در روده و یا سایر نقاط بدن زندگی می‌کنند و اغلب تولید مثل کنند. وجود انگل در بدن ممکن است علائم یا عفونت ایجاد نکند.
ابتلا به انگل در سراسر جهان بسیار رایج است. انگل و عفونت‌ها در مکان‌های شلوغ و عمومی مانند مهد کودک منتقل می‌شود. همچنین، کودکان در کشور‌های در حال توسعه معمولا میزبان نوعی از انگل هستند. بهداشت ضعیف و آب ناسالم خطر ابتلا کودک به انگل را افزایش می‌دهد.

انگل‌های روده‌ای شایع در کودکان عبارتند از: ژیاردیازیس و کرمک. انگل‌های دیگر مانند آسکاریس، آمبیبیاس و کرم کدو در کودکانی که در کشور‌های در حال توسعه زندگی می‌کنند و از نظر بهداشت و سلامت ضعیف هستند، دیده می‌شود.

انواع بیماری های انگلی در کودکان

۱. ژیاردیازیس (Giardiasis)

ژیاردیازیس یک عفونت انگلی است که از راه آب آلوده منتقل می‌شود. اگر کودک از آب آلوده بنوشد، ممکن است این عفونت را بگیرد. در مناطقی که دارای امکانات آب و فاضلاب مناسب و بهداشتی نیستند یا مکان‌های عمومی که در آن بسیاری از مردم در تماس نزدیک با یکدیگر هستند، مانند مراکز مراقبت از کودکان و مهدکودک‌ها، احتمال ابتلای کودکان به این عفونت بسیار بالا است.

علائم و نشانه‌های ژیاردیازیس

در برخی از کودکان ممکن است هرگز علائم عفونت انگلی بروز نکند، اما حامل انگل باشند و آن را از طریق مدفوع خود پخش کنند.

در کودکانی که به این بیماری مبتلا می‌شوند، نشانه‌های زیر بروز می‌کند:

اسهال آبکی
مدفوع نرم و چرب
خستگی
دل درد و معده درد
نفخ
حالت تهوع
کاهش شدید وزن

خون و مخاط در مدفوع دیده نمی‌شود. نشانه‌های بیماری حدود دو هفته پس از عفونت نشان داده می‌شود. با درمان، علائم در عرض شش هفته از بین رفته و بهبودی حاصل می‌شود. بیشتر کودکان هرگز به درمان نیاز ندارند.

دلیل ابتلا به ژیاردیازیس

این انگل در رودخانه‌ها، سدها، دریاچه‌ها، منابع آب شهری، استخر‌های شنا و اسپا یافت می‌شود. همچنین عفونت می‌تواند از طریق غذای آلوده یا تماس فرد به فرد منتقل شود. این انگل‌ها در مدفوع حیوانات نیز یافت شوند.

عوارض احتمالی ژیاردیازیس

اسهال شدید که بسیار نادر است و می‌تواند منجر به کم آبی بدن شود.

چگونگی تشخیص ژیاردیازیس

برای تشخیص اینکه کودک شما به ژیاردیازیس مبتلا شده است، پزشک مدفوع کودک را آزمایش خواهد کرد. فرزند شما ممکن است مجبور به تکرار این آزمایش در چند روز شود تا پزشک از دقت و صحت نتیجه مطمئن شود.

درمان ژیاردیازیس

برای درمان، دارو‌هایی که برای درمان انگل در کودکان مورد استفاده قرار می‌گیرند، تجویز می‌شوند. پزشک تعیین خواهد کرد که بهترین درمان متناسب با وضعیت فرزند شما کدام است.

کرمک

کرمک کوچک، سفید و با رفتاری مانند سایر کرم‌ها در راست روده زندگی می‌کند. شب‌ها کرم می‌خزد و بر پوست اطراف مقعد تخم زیری می‌کند که باعث خارش شدید می‌شود. خارش پوست می‌تواند بسیار ناخوشایند باشد، ولی موجب بیماری نمی‌شود. تخم کرمک بسیار پایدار است و می‌تواند تا دو هفته در خارج از بدن در لباس، ملافه و یا اشیاء دیگر زندگی کند.

علائم و نشانه‌های کرمک

به طور کلی کودکان مبتلا به کرمک معمولا علائمی ندارند. آن‌ها ممکن است خارش زیادی در اطراف مقعد، به خصوص در شب داشته باشند؛ به گونه‌ای که بی خواب شده و از شدت خارش بی‌قرار شوند. ممکن است کرم بالغ را در اطراف مقعد فرزند خود، در لباس زیر یا پوشک بچه و یا در توالت مشاهده کنید.

دلیل ابتلا به کرمک

کرمک می‌تواند به راحتی بین کودکان پخش شود. هنگامی که کودک با یک منطقه آلوده تماس پیدا می‌کند، تخم کرمک بر روی انگشتان یا زیر ناخن‌هایش می‌رود. کودک آلوده به انگل، در تماس با کودکان دیگر عفونت را به آنان منتقل می‌کند و اگر کودک دستان آلوده به تخم کرمک را به دهان ببرد،‌ دچار این انگل خواهد شد.

کرمک می‌تواند به طور غیر مستقیم نیز منتقل شود. تخم کرمک از اسباب بازی، صندلی توالت، لباس یا ملافه فرد آلوده قابل انتقال است و هنگامی که کودک دیگری، آن‌ها را لمس کند، دستانش آلوده شده و با به دهان بردن دست‌ها یا اسباب بازی‌های آلوده دچار این عفونت خواهد شد. کودکان به ویژه در مهد کودک‌ها، بیشتر در معرض آلودگی هستند.

چگونگی تشخیص کرمک

برای تشخیص این انگل در کودکان، پزشک ممکن است از تست نواری استفاده کند. تست نوار می‌تواند توسط شما یا پزشک انجام شود. بدین صورت که نوار سلولی بر پوست اطراف مقعد فشار داده می‌شود. سپس نوار در زیر میکروسکوپ برای مشاهده تخم کرمک مورد بررسی قرار می‌گیرد. در صورت انجام آزمایش در منزل، بهترین زمان برای این کار صبح پیش از دستشویی رفتن کودک است. پس از نمونه گیری، نوار را برای پزشک فرزندتان ببرید.

راه دیگر برای تشخیص کرمک این است که شما کرم بالغ را در اطراف مقعد فرزند خود، در لباس زیر یا پوشک بچه و یا در توالت ببینید. به خاطر داشته باشید که آن‌ها سفید رنگ هستند و فقط یک سانتی متر طول دارند.

درمان کرمک

اگر کرمک تشخیص داده شود، پزشک کودک شما ممکن است یک داروی خوراکی تجویز کند. معمولا حدود دو هفته طول می‌کشد تا بیماری درمان شود. خارش ممکن است به مدت یک هفته ادامه یابد.

اگر یکی از اعضای خانواده به کرمک مبتلا شود، دیگر اعضای خانواده نیز باید مورد بررسی قرار گرفته و در صورت ابتلا درمان شوند.

سایر انگل‌های رایج در کودکان

Blastocystis hominis

Blastocystis hominis یک انگل کوچک است که در مدفوع افراد سالم یا کودکان مبتلا به اسهال یا درد معده یافت می‌شود. این عفونت معمولا به صورت خود به خود از بین می‌رود.

Dientamoeba

Dientamoeba انگلی است که در روده زندگی می‌کند واز طریق غذا یا آب آلوده پخش می‌شود. Dientamoeba باعث بیماری نمی‌شود.

آسکاریس

آسکاریس یک نوع از انگل‌های کرم‌های گرد است. کرم‌ها می‌توانند تا ۴۱ سانتی متر رشد کنند. این انگل تنها زمانی جدی است که بدن با صد‌ها کرم آلوده و در بدن کودک علائمی نشان داده شود.

امبیازیس

آمبیازیس زمانی اتفاق می‌افتد که انگل آمیبا به بدن کودک شما وارد و تکثیر شود. این عفونت ممکن است علائمی نداشته باشد. در موارد عفونت شدید، که نادر است، منجر به علائمی مانند تب، اسهال ، زردی یا کاهش وزن می‌شود.

کرم نواری

عفونت کرم‌های نواری (مانند کرم کدو) از راه مواد غذایی یا آب آلوده ایجاد می‌شود. تخم کرم بلعیده شده به سمت روده کودک حرکت می‌کند و به شکل کیست در بافت‌های بدن و اندام لانه گزینی می‌کند. لارو‌های کرم در صورت خورده شدن می‌توانند در روده بزرگ رشد کنند و بالغ شوند.

پیشگیری از ابتلا به عفونت های انگلی

بهترین راه پیشگیری در برابر انگل‌ها رعایت بهداشت است. شما، فرزندتان، اعضای خانواده و مربیان و بچه‌های مهد کودک باید برای حفظ بهداشت و سلامت موارد زیر را رعایت کنند:

دست‌ها را بطور مرتب بشویید، به ویژه پس از تغییر پوشک، رفتن به دستشویی و بازی در خارج از منزل.
آبی که احتمال آلودگی دارد را بجوشانید یا فیلتر کنید.
ملافه‌ها را به طور منظم بشویید.
اسباب بازی‌های کودکان را با محلول ضد عفونی کننده شستشو دهید.
لباس زیر را به طور مرتب تغییر دهید.
در حال شنا کردن در استخر، دریاچه و یا رودخانه‌ها سعی کنید آب قورت ندهید.
از آنجا که تخم کرمک حساس به نور است، پرده اتاق خواب را در طول روز باز بگذارید.

چه زمانی باید به دنبال کمک پزشکی باشید؟

کودک را نزد پزشک ببرید اگر:

اسهال یا تهوع کودک بیش از دو هفته طول کشید.
کودک دچار کم آبی شد.

اگر کودک شما به مهد کودک می‌رود، به تازگی به کشور دیگری سفر کرده‌اید یا ممکن است آب آلوده خورده باشید، به پزشک اطلاع دهید.

با رعایت بهداشت فردی و شستشوی مداوم دست‌ها از ابتلا به عفونت‌های انگلی پیشگیری کنید.   منبع: مجله ستاره 

منبع: پارسینه

کلیدواژه: انگل بیماری درمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۲۳۴۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ هزار کودک خیابانی در تهران

آفتاب‌‌نیوز :

سید علی کاظمی درباره کاهش آسیب‌ها برای کودکان خیابانی یا در موقعیت خیابان گفت: این کودکان شرایط متنوع و مختلفی دارند و طبق برنامه‌ریزی دادستانی تهران یک طرح در سه ماهه پایانی سال برای این کودکان اجرا شد.

وی ادامه داد: ابتدا کودکان کار و خیابان سرشماری شدند؛ البته هیچگاه نمیتوان ادعا کرد که آمار دقیقی از تعداد کودکان خیابانی وجود دارد و در هیچ کشوری هم اطلاعات کاملی در این زمینه نیست اما مطابق سرشماری که انجام شد و این آمار توسط سرشماری شهرداری اعلام و چشم‌اندازی در این خصوص ارائه شد و بعد از اینکه به مرحله اجرای طرح وارد شدیم، آمارها حاکی از صحت اطلاعات سرشماری بود.

کاظمی اضافه کرد: طرح شناسایی و ساماندهی کودکان کار و خیابان ابتدا با چهار ون آغاز شد و اکنون به ۲۲ ون افزایش یافته است. در این زمینه طرح آزمایشی اجرا شد و پس از آن طرح عملیاتی کلید خورد که در نتیجه آن تا پایان سال گذشته حدود هزار کودک شناسایی و مورد حمایت قرار گرفتند.

معاون وزیر دادگستری با تاکید بر رویکرد خانواده محوری در حمایت از کودکان کار و خیابان افزود: فرآیندهای حمایت از این کودکان دارای پیچیدگی‌های بسیاری است؛ فرایندها شناسایی و اقدامات اجرایی انجام شده است و در سال جاری دستورالعمل جامع تدوین خواهد شد و در قالب رهنمود ملی منتشر می‌شود.

معاون وزیر دادگستری درباره اجرای طرح‌های حمایتی برای کودکان بازمانده از تحصیل این موضوع را از اولویت‌های مرجع ملی حقوق کودک در سال جاری برشمرد و افزود: آنچه در طرح ساماندهی و حمایت از کودکان کار و خیابان دریافتیم این بود که اگر این کودکان در مدارس باشند هیچگاه گرفتار خیابان نخواهند شد؛ بنابراین با خانواده کودکان ارتباط برقرار کردیم و ضرورت ادامه تحصیل کودکان را مورد تاکید قرار دادیم.

کاظمی ادامه داد: برآوردهای اولیه این بود که کودکان به دلیل فقر در خیابان هستند اما با بررسی‌های بیشتر و دقیق‌تر دریافتیم که علت حضور کودکان به‌ویژه اتباع این است که چون مدرسه نمی‌روند خانواده با وجود توانایی در تامین هزینه‌های کودک اما ترجیح می‌دهد که او بیکار نباشد و کار کند در صورتی که اگر در مدرسه باشند موضوع کودکان کارو خیابان هم حل خواهد شد.

دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک افزود: سعی داریم تا با حمایت از کودکان بازمانده از تحصیل، عدالت اجتماعی و بازماندگی از تحصیل را کم کنیم و در این زمینه شاخص‌های جدیدی تدوین شده است و همکاری خوبی با وزارت آموزش و پرورش انجام دادیم و باید برنامه‌ها و سیاستگذاری ها به‌گونه‌ای باشد که کودکی در ساعات آموزش در خیابان یا منزل نباشد.

وی اضافه کرد: بررسی موضوع کودکان بی‌هویت، ساماندهی فرایندهای اجرایی و بودجه‌ریزی حقوق کودکان، پیگیری مطالعات حقوق کودک، نقش تغییرات اقلیمی و تاثیر بر حقوق و رفاه کودک، علت طرد کودکان و سقط جنین از جمله موضوعاتی است که در سال ۱۴۰۳ به عنوان اولویت‌های مرجع ملی حقوق کودک در دست بررسی قرار دارد تا راهکارهای حل برای برخورد با مشکلات کودکان در این حوزه‌ها را شناسایی کنیم و ورود جدی داشته باشیم همچنین برنامه جامع استان‌ها در زمینه حقوق کودک تدوین خواهد شد و در کنار موارد یادشده اصلاح قوانین و مقررات مربوط به کودکان و نوجوانان را در دستور کار داریم تا به قانون جامع برای احقاق حقوق کودکان دست یابیم.

معاون وزیر دادگستری با اشاره به اصلاح قوانین و مقررات حوزه کودکان و نوجوانان افزود: سال گذشته آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت از کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست ۲۰ فروردین ۱۴۰۳ به تصویب هیأت دولت رسید و شیوه‌نامه آن مشتمل بر ۷۵ ماده تدوین و ابلاغ شد و نتیجه این اقدامات اصلاح و تسهیل فرایند فرزندخواندگی بود و در استان‌هایی که این طرح اجرایی شد، از جمله در تهران و مشهد با وضعیت بسیار خوبی روبرو شدیم.

کاظمی با اشاره به نتایج مطلوب مشارکت خانواده‌ها در نگهداری از کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست گفت: در شیرخوارگاه حضرت علی اصغر(ع) در مشهد، پایان سال گذشته کودکی نبود همچنین در شیرخوارگاه حضرت رقیه(س) تهران نیز همه کودکان به فرزندخواندگی رفته بودند. در شیرخوارگاه حضرت شبیر و حضرت آمنه(س) نیز تعداد کودکان به طور قابل ملاحظه‌ای کاسته شد.

دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک درباره اقدامات اجرایی برای کودکان بدسرپرست و بی‌سرپرست به راه‌اندازی مجتمع‌های شوق زندگی اشاره کرد و گفت: این مجتمع‌ها به واقع چند منظوره هستند و همه خدمات مورد نیاز برای کودکان بدسرپرست و بی‌سرپرست را ارائه می‌دهد.

کاظمی با اشاره به تجربه و ابتکار خوب دادگستری استان خراسان رضوی در راه‌اندازی مجتمع شوق زندگی از اجرای مرحله دوم این طرح در مشهد خبر داد و افزود: بهترین تقدیر از این اقدام ابتکاری، گسترش و ترویج آن بود که با همکاری قوه قضاییه و دولت، این مجتمع‌ها اکنون در ۶ استان راه‌اندازی شده است و در دیگر استان‌ها نیز در حال شکل‌گیری است.

وی اضافه کرد: اکنون در شیرخوارگاه حضرت آمنه(س) یک مجتمع ویژه شوق زندگی برای کودکان بدسرپرست و بی‌سرپرست ایجاد شده است و با راه‌اندازی این مجتمع، زمان واگذاری این کودکان به خانواده‌های متقاضی از حدود ۲۹۰ روز به ۶۰ روز کاهش یافته است ضمن اینکه اطلاعات و پرونده‌های مربوط به همه کودکان مرتب شده و با همکاری قاضی مستقر در این مجتمع و مددکاران، اقدامات موثری برای کودکان انجام شده است.

دبیر مرجع ملی حقوق کودک، مجتمع‌های شوق زندگی را ایستگاههایی با ارائه خدمات چند منظوره برای کودکان بدسرپرست و بی‌سرپرست برشمرد و ابراز امیدواری کرد که این مجتمع‌ها در همه استان‌ها راه‌اندازی شود.

دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک به تهیه پیش‌نویس اصلاحی برای قانون حمایت از اطفال و نوجوانان با رویکرد حمایت از کودکان در فضای مجازی و ارتباط با رسانه‌ها گفت: این پیش‌نویس سال قبل تهیه شد و البته هنوز نیاز به بررسی دارد و در سال جاری به دولت تقدیم خواهد شد.

دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک با اشاره به پیگیری لایحه پلیس اطفال گفت: بررسی این لایحه اکنون در کمیسیون حقوقی قضایی به اتمام رسیده و امیدواریم امسال در مجلس شورای اسلامی به تصویب برسد زیرا تشکیل پلیس اطفال در کشور یک ضرورت است.

کاظمی از تشکیل کمیته آمار حقوق کودک با مصوبه شورای آمار خبر داد و در این باره گفت: آمار مربوط به کودکان در وزارتخانه‌های محوری و مهم از جمله وزارت آموزش و پرورش، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، سازمان بهزیستی کشور ساماندهی شده است.

معاون وزیر دادگستری با اشاره به انبوه شاخص‌ها در زمینه اطفال و نوجوانان بر لزوم ساماندهی این شاخص‌ها تاکید کرد و افزود: پس از تدوین شاخص‌ها هرگونه تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی در زمینه حقوق کودکان و نوجوانان مبتنی بر داده‌های آماری انجام می‌شود.

دبیر مرجع ملی حقوق کودک اظهار داشت: یکی از سختی‌ها در این زمینه وجود ازدیاد و تنوع و تعدد شاخص‌ها است اما با ساماندهی و تعیین شاخص‌ها، نظام پایش و ارزیابی حقوق کودک از سال جاری در کشور اجرایی می‌شود.

وی با اشاره به طراحی سامانه حقوق کودک مرجع ملی اظهار داشت: بارگذاری اطلاعات حقوق کودک در این سامانه در حال انجام است و امسال دسترسی عموم به اطلاعات این سامانه فراهم خواهد شد.

کاظمی اضافه کرد: اطلاعات مربوط به اقدامات حقوق کودکی، قوانین و مقررات حوزه کودکان و نوجوانان، برگزاری نشست‌ها و فعالیت‌ها، اقدامات استانی و به‌طور کلی وضعیت کودکان در این سامانه قرار داده می‌شود.

معاون وزیر دادگستری با اشاره به کنوانسیون سازمان همکاری‌های اسلامی در مورد حقوق کودک، افزود: پیش‌نویس این کنوانسیون سال گذشته توسط سازمان همکاری‌های کشورهای اسلامی تهیه شد و اصلاحیه مدنظر خود را با همکاری اساتید حوزه و دانشگاه اعلام کردیم و امیدواریم امسال به نتیجه برسد و با عنوان «سند جده» تصویب خواهد شد.

وی یادآور شد: این سند سال ۲۰۰۵ با عنوان میثاق حقوق کودک در اسلام تهیه شده بود اما اکنون با عنوان کنوانسیون کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اسلامی در دست تهیه است که در آن همه مقررات حقوق کودک تجمیع شده است.

کاظمی افزود: سال گذشته گزارش ملی جمهوری اسلامی ایران( گزارش پنجم و ششم) به کنوانسیون حقوق کودک سازمان ملل متحد ارائه شد و به تکلیف قانونی خود عمل کردیم.

وی، هماهنگ سازی دستگاه‌ها در موضوعات مرتبط با حقوق کودک را از جمله وظایف مرجع ملی حقوق کودک برشمرد و در این باره اظهار داشت: پنج جلسه شورای هماهنگی مرجع ملی حقوق کودک و حدود ۵۲ جلسه کارگروه‌های شورا نیز برگزار شد و در کنار آن با توجه به نیاز به سیاستگذاری دقیق و ارتباط با کنشگران، ۶ کارگاه نظام حمایت از کودکان و نوجوانان با رویکرد هم‌اندیشی، چالش‌ها و راهکارها در حوزه‌های مختلف مروبط به حقوق کودکان از جمله بازماندگان تحصیل، کودکان کار و خیابان و کودکان اتباع و کودکان بدسرپرست و بی‌سرپرست برگزار شد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • واکسیناسیون دام‌ها علیه بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک
  • سخنگوی یونیسف: گورستان‌هایی در غزه دیدم که مملوء از کودک بود
  • اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک معرفی شدند
  • ۵ هزار کودک خیابانی در تهران
  • شیر گاو برای تولید داروهای مبتنی بر mRNA قابل استفاده است!
  • این علائم هشداردهنده ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر است
  • شیر گاو برای تولید داروهای مبتنی بر mRNA قابل استفاده است
  • علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
  • وقتی که قولنج خبر از ابتلا به سرطان می‌دهد
  • بیماری هزار چهره‌ای که همه را گرفتار می‌کند